Hennalan historiaa

Hennalan alue henkii historiaa. Nyt peruskorjattava rakennus on paikalla rakennettu vankasti kestämään vuosikymmeniä. Se on viimeksi toiminut lääkintäaliupseerikouluna. Hennalan alueen korkeimpana rakennuksena se toimii alueensa maamerkkinä ja ylimmistä kerroksista näkyy helposti lahden hyppyrimäille saakka.

Hennala sijaitsee vain parin kilometrin päässä Lahden keskustasta. Bussilla kauppatorille pääsee 20 minuutissa, ja myös kevyen liikenteen yhteydet eri suuntiin ovat erinomaiset, muun muassa satamaan vanhaa ratalinjaa pitkin, keskustaan ja Launeen marketteihin sekä Salpakankaan harjumaastoon. Helsinki-Vantaan lentoasemalle ajaa reilusti alle tunnissa ja junalla Helsinkiin pääsee 36 minuutissa. Pietarikin on vain 2,5 tunnin junayhteyden päässä. Alueella sijaitsee myös Lahden poliisiasema aivan vuokratalon vieressä.

Hennalassa on kattava palvelutarjonta kauppoineen, ravintoloineen, kouluineen sekä päiväkoteineen. Itse kasarmialueelta löytyy toimintaansa jatkavan upseerikerhon lisäksi Hennala-klubi ja naapuritalossa, entisessä sotilaskodissa, toimii ravintola Hennalan päämaja. Lapsiperheiden iloksi viereisestä kaupunginosasta löytyy monipuolinen Launeen perhepuisto.

Hennala on kehittyvä, trendikäs alue. Vanhan varuskunta-alueen viereen, Hennalan länsi- ja eteläosaan suunnitellaan alueen ilmeeseen sopivia uudisrakennuksia, jotka edustavat tulevaisuuden kaupunkiasumista. Asuntoja suunnitellaan jopa 5000 asukkaalle. Myös Hennalan vanhan junaseisakkeen avaamisesta lähijunaliikenteelle on keskusteltu.

hennala_esite_pienempi